052 624 114
бул. Княз Борис I, No 115 - Дворец на Културата и Спорта, вход 2

TIM Fitness

Нашият блог

5 тайни за лесно отслабване от холивудския диетолог Боб Харпър
61
04 август 2022

Боб Харпър е личен диетолог и треньор на много от холивудските звезди, сред които актрисите Салма Блеър, Джени Маккартни и Дженифър Джейсън Лий.

Автор е на книгата „Правила за стройност”, в която е извел няколко прости правила, които помагат на всеки човек да отслабне по-лесно и качествено!

 

Водата е истинско чудо, способно да преобрази фигурата ви. 

Всяка сутрин започвайте с голяма чаша вода. Обърнете внимание – не с една-две глътки, а с голяма чаша. Това ще „включи” метаболитните процеси в организма ви. Изпивайте по една чаша с вода и преди всяко хранене – така няма на преядете.

 

Консумирайте колкото се може повече протеини (белтъчини). 

Хапвайте богата на белтъчини храна на закуска, обяд и вечеря, но не забравяйте и за въглехидратите и мазнините. Белтъчини има в месото, рибата, млякото, ядките, бобовите храни.

 

Не „изпивайте” калориите. 

Какво означава това? Избягвайте да купувате и консумирате газирани напитки или такива, в които има много захар. Те съдържат голямо количество калории, които вие приемате без да забележите. Заложете на водата и фрешовете.

 

Четете внимателно цялата информация, написана върху опаковките на продуктите, които купувате. 

Този навик е особено важен, когато започваме процеса на отслабване. Важно е какво е написано с дребния шрифт – състав, количество калории, мазнини, белтъчини и въглехидрати. Постепенно ще се научите да разпознавате „добрата” храна и да избягвате „лошата”.

 

Веднъж седмично си устройвайте „празник за корема”. 

Това е последното правило в книгата на Боб, но според него, то е най-важното. Ако постоянно живеете така както ви съветват диетологът или треньорът ви, рано или късно ще изпаднете в депресия. За да не се случи това, веднъж седмично си позволявайте да хапнете нещо, което обичате. Но не забравяйте – не става въпрос цял ден да се тъпчете с вредни храни, а за едно ядене – обяд, например.

 

 

Източник: lovestylemag.com

Прочети още...
Как да отслабнем със силови упражнения?
69
29 юли 2022
Признаци, че имате нужда от повече мазнини в диетата си
74
29 юли 2022
Диета на Ким Кардашиян за отлична фигура
67
27 юли 2022
Кои са веган източниците на протеини?
84
12 юли 2022
Изтегли документи:
Правила при посещение Декларация Лични данни Декларация Лица под 18год.