Върни се назад

Всеки човек вероятно някога в живота си се е заричал да намали газираните напитки, кафето или алкохола.

Пиенето само на вода обаче има своите многобройни ползи за здравето.

1. Ще консумирате по-малко калории

Чаша чай със захар ще ви осигури около 30 калории. Кафе с мляко сутринта ще прибави около 250 калории. Бутилка кока-кола от 500 милилитра – 210 калории. Водата? Нула калории. И, разбира се, това е най-хидратиращата напитка.

2. Ще смекчи апетита ви

Водата ще потисне апетита ви, в крайна сметка може да не сте гладни, а просто да сте жадни.

3. Мозъкът ви ще работи по-добре

Мозъкът е 75-80% вода. Останете хидратирани и той ще функционира през цялото време. Това ще подобри концентрацията ви и ще повиши енергийните ви нива. Така че ако ви предстои изпит по математика, бъдете добре хидратирани.

4. Ще спестите пари

Не само вие ще се чувствате по-здрави, същото важи и за портфейла ви - водата е доста по-евтина.

5. Водата ускорява метаболизма ви

Когато пиете вода сутрин, тя ускорява метаболизма ви през деня. Изследвания установиха, че пиенето на 500 милилитра вода повишава метаболизма с 30% при мъжете и жените. Накратко, запалете мотора в началото на деня с чаша вода.

6. Водата ще изчисти черните точки по лицето

Преминаването от газирани напитки към вода ще направи чудеса за тена ви. Кожата ви ще бъде овлажнена, а главоболията, причинени от дехидратирането, ще спрат.

7. Вода за безпроблемни посещения на тоалетната


 

Водата помага за редовен стомах, а в комбинация с диета с високо съдържание на фибри, води до безпроблемни посещения на тоалетната. Може би ще ви се налага да ходите по-често заради пикочния си мехур, но това не е нещо лошо.

8. Водата подобрява функционирането на сърцето

Ако сте много дехидратирани, кръвта ви ще бъде по-гъста и сърцето ви ще трябва да работи по-усилено, за да я изпомпа. Изследване установи, че пиенето на повече от пет чаши вода на ден намалява вероятността от сърдечен удар с 41% спрямо приемането на по-малко от две чаши на ден.

9. Водата ще ви помогне във фитнес залата

Няма да сте като Херкулес, ако сте дехидратирани. Ако искате да чупите рекорди, пийте много вода.

 

 

 

Източник: profit.bg

Върни се назад