052 624 114
бул. Княз Борис I, No 115 - Дворец на Културата и Спорта, вход 2

TIM Fitness

Нашият блог

Природни начини за зареждане с енергия
47
18 април 2019

Oт време на време усещаме как ни наляга необяснима умора.Тогава загубваме умението си да се фокусираме дори върху най-тривиални задачи.

Възможно е да коригираме този отлив на енергия чрез няколко лесни стъпки И нито една от тях не включва консумация на енергийна напитка.

1. Да приемаме витамин В12
Той е популярен като витаминът на енергията. Ключов е за енергийното ниво през деня. Осигурява добро самочувстиве, поддържа нивото на енергия в клетките.

2. Да се поддържаме хидратирани
 Най-честата причина за умора се дължи на дехидратацията. Ако не пием достатъчно течности, обемът на кръвта намалява и тялото започва по-усилено да работи, за да доставя кислород и хранителни вещества до клетките. Това ни кара да се чувствате уморени.

3. Да се обличаме в подходящи цветове
Може да звучи незначително, но облеклото влияние на енергийното ни ниво. 

4. Да се раздвижим с една тренировка
Когато умората ни е налегнала, последното нещо, което ни идва наум, е да потренираме. Това обаче е най-доброто лекарство.

5. Да опитаме с етерични масла
Те подпомагат храносмилането и снабдяват с енергия. Например маслото от мента се справя се отлично със симптомите на умора. Повишава концентрацията. Капнете няколко капки върху кърпичка или изполвайте дифузер. Вдишайте.

6. Да излезем навън на разходка
Да се разходим сред природата или да постоим, просто така 15-20 минути слънце - то ще ни дари с енергия.

7. Да практикуваме йога
Да, има хора, които практикуват йога и медитация, за да се отпуснат. Други я използват като средство за зареждане с енергия. Получава се. Пробвайте още сега.

8. Да хапнем нещо за енергия
Което не означава да посегнем към енергийно блокче. Храната, богата на захар, само ще провокира пик на кръвната захар и след това сериозен спад. Целта е да заложим на здравословни чисти протении в съчетание със сложни въглехидрати, полезни мазнини и т.н. Бобови култури, яйца, тъмнозелени листни зеленчуци, кашу, зелен чай, сладки картофи... Похапват се често и в малки дози.

9. Да изядем една ябълка
Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен. Тази приказка е много вярна. Защо да не я приложим на практика? Ябълките са богати на витамин С, фибри, сложни въглехидрати, които стабилизират кръвната захар.

 

Източник: profit.bg

Прочети още...
4 основни предимства на планк упражненията
20
16 април 2019
Спорт вместо диета за добро физическо здраве
56
08 април 2019
Бързо и трайно по-слаби, като промените 10 грешки в храненето
356
25 март 2019
4 причини да не отлагате фитнес тренировка
289
18 март 2019