Върни се назад

Има различни начини за справяне с проблема и те работят комплексно.

Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със специални кремове ще ви помогнат да се отървете от целулита, а първите резултати след цялостно лечение могат да се видят след няколко седмици, съобщават диетолози.

Има различни начини за справяне с целулита и те работят комплексно. На първо място това е спазването на диета. На второ - физическа активност, а на трето – масажите.

 

Първите резултати от комплексното лечение ще се появят след няколко седмици, докато спортът и диетата трябва да бъдат постоянни, а масажът да се извършва минимум два, три пъти седмично.

Антицелулитните кремове могат да помогнат, но само ако се използват постоянно по време на масажа. Няма да има резултат, ако само се мажем с крема и чакаме целулитът да изчезне.

 

Снимка: iStock

 

Ако човек не спортува и не спазва диета, тогава нищо няма да помогне.

Диетата трябва да елиминира въглехидратите, което ще намали теглото. Целулитът е натрупване на излишната мазнина в клетките, но може да се появи и при слаби хора, тъй като една от причините за появата му е хормонален дисбаланс.

По време на пубертета, бременността и менопаузата, поради променените хормонални нива, мастните натрупвания в проблемните зони могат да проличат най-много.

Целулитът е по-често срещан при жените, тъй като структурата на подкожната мазнина зависи от пола. При жените дяловете между мастните клетки са перпендикулярни на кожата, а при мъжете са под ъгъл, така че когато се увеличават, при жените кожата прилича на портокалова кора, а при мъжете няма забележими промени.

Според експерти е възможно целулитът да се победи напълно, но проблемът е, че след известно време, под въздействието на различни фактори, той може да се появи отново.

 

Източник:btvnovinite.bg

Върни се назад