Върни се назад

Много хора си мислят, че докато тренират във фитнеса никой не ги вижда, затова си позволяват да правят неща, които никъде другаде не биха правили. А реално фитнесът е място за социализация и е редно човек да се държи адекватно.

Разбира се в залата съществуват някои неписани правила, които не всеки знае. Представяме Ви някои от тях, които е добре да спазвате, за да не се окажете в неудобна ситуация.

 

Връщайте тежестите на мястото им

Това е основно фитнес правило, което трябва да се спазва още по време на първата тренировка в залата. Много хора оставят използваните от тях тежести по уредите или по земята, защото повече не им трябват. Те смятат, че някой друг трябва да ги подреди, а това не е вярно. 

 

Бъди с представителен външен вид

 

Ясно е, че дрехите, с които се тренира, имат по-кратък живот от останалите, но това не значи, че може да си позволите да ходите мръсни  в залата. Външният Ви вид трябва да е чист и спретнат, за да станете пълноценна част от залата и хората да не се притесняват да говорят с Вас. Което ни напомня – използвайте дезодорант!

 

Не предлагайте помощ, ако никой не я иска от Вас

 

Освен ако някой не Ви помоли за съвет или за помощ при изпълнението на определено упражнение, недейте да се намесвате в тренировката му. Не забравяйте, че всеки човек разполага с различно тяло, което реагира по различен начин на различните видове натоварване. На фитнес специалистите им отнема години лутане в процеса "проба-грешка", за да разберат от какво точно се нуждае тялото им. Така че не си мислете, че именно Вие сте човекът с най-богат опит.

 

Преди да използвате определен уред, попитайте

Ако тренирате от малко по-дълго време, няма как да не Ви се е случвало някой да Ви вземе тежестите или да се мушне на уреда, на който правите серии. Никой не харесва това.

Дори и да откриете дъмбели, тежести или пудовки, търкалящи се по пода, огледайте се и попитайте дали някой ги ползва. Ако пък видите, че са мръсни, изчистете ги. 

 

Не се задържайте излишно по уредите

 

Всички в залата си имат работа, планове и т.н. Затова, ако седите на някоя лежанка и си чатите, пречейки на другите в залата да я ползват, има много голяма вероятност да си навлечете гняв и то съвсем правомерно. Ако имате нужда от по-дълги почивки, правете ги, но без да пречите на другите.

 

 

Източник: generationiron.com

 

Върни се назад