Върни се назад

Когато говорим за отслабване, опциите обикновено са доброто старо здравословно хранене и редовни упражнения. Това обаче не означава, че хората правят винаги това.

Независимо дали поради нетърпение, отчаяние или дори психично разстройство, като анорексия и булимия, някои хора са готови да отидат още по-далече, за да свалят няколко килограма. За съжаление, в повечето случаи това може да носи повече вреди, отколкото ползи.

Вижте 25 от най-лудите и шокиращи неща, които хората правят, за да отслабнат.

Въздушна диета

Популярна във Франция, където е станала известна като "Аз се храня с въздух“, тя се основава на принципа да подвеждаме съзнанието си, че сме яли, минавайки мисловно през целия процес на приготвяне на храната – от готвенето, до слагането на масата, процеса на хранене и сдъвкване.

Инсулин

Независимо от факта, че това просто не работи, много хора си инжектират инсулин в опит да понижат кръвната захар и да разграждат мазнините вместо въглехидрати. Инсулиновите инжекции са изключително опасни обаче, особено ако се правят без наблюдение. Те могат да доведат до развитието на диабет при хора, които не страдат от диабет и дори да причинят състояние на кома.

Ябълки и кафе

Тази диета е точно това, което звучи – ябълки и кафе. Ядете само ябълки, колкото се може по-дълго. На теория кафето действа като диуретик, а ябълките ви дават енергия и витамини. В действителност няма да загубите много килограми и няма да успеете да издължите дълго с тази диета.

Опаковка на кръста

Увивате около кръста фолио, с което да предизвикате потене и сваляне на килограми. Реално може само да се дехидратирате, не и да отслабнете.

Диета „Спящата красавица“

Методът е прост – когато ви се доспи, взимате хапче за сън и спите. Това реално може да доведе до атрофия на мускулите, дехидратация, както и да се предозирате с лекарства.

Пчелен прашец

Пчелният прашец е изтъкван като суперхрана, съдържаща всички основни хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае. Помага за повишаване на спортните постижения, лечение на астма, както и намаляване на мазнините. Въпреки че е тестван многократно, никой от тези ефекти не е доказан. В действителност, пчелният прашец е свързан с редица тежки алергични реакции при хора, приемащи го като хранителна добавка.

Син цвят

Изследванията показват, че синият цвят действа потискащо на апетита, така че ако често преяждате, се обградете с тъмно синьо. Дори и да не помогне, няма да навреди, ако опитате този начин.

Бебешка храна

Тъй като една порция бебешка храна обикновено съдържа между 20 и 100 калории, не е трудно да се види защо, ако замествате основно хранене с бебешка храна, може да отслабнете. Това обаче може да доведе до хранителен дисбаланс и недостиг на важни вещества.

Лекарства

Това е един от най-старите трикове, когато става въпрос за загуба на тегло, и докато много от тях не действат според очакванията, някои от тях дори може да доведат до сериозни проблеми. Много вманиачени хора дори се обръщат към твърди наркотици, като кокаин, хероин и амфетамини, в опит да намалят теглото си, но почти винаги накрая завършват ужасно.

 

Мононуклеоза

Много хора се опитват да се саморазболеят от мононуклеоза - опасен вирус, който често засяга апетита и изсмуква енергията, в резултат на което болните губят килограми. Опасността идва от симптомите като висока температура, болки в гърлото, подуване на сливиците, лимфните възли и далака.

Дринкорексия

Целта на тази „диета“ е замяната на калориите от основните хранения с тези от алкохола. Пиенето за поддържане на телесното тегло обаче изобщо не е добра идея и дори може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Клизма с гумени мечета

Докато желирани мечета обикновено не се считат за храна за диета, тези без захар съдържат интересна съставка, известна като Ликазин - мощно слабително. Процесът на прочистване е прост: просто изяжте около една дузина желирани мечета и изчакайте, резултатите ще бъдат експлозивни!

Диета със зелева супа

Идваща от времето на Втората световна война, за да защити войниците от скорбут, диетата със зелева супа става популярна през 90-те години като начин да отслабнете бързо. По време на режима ще приемате по-малко от 1000 калории на ден (за разлика от средното за 2000 за здрави възрастни), така че каквато и да е физическа активност или упражнения ще ви бъдат почти невъзможни.

Сироп от ипекак

Този сироп предизвиква повръщане, много опасен е за прием и може да доведе до непредотвратими последствия.

Носене на корсет

Носенето на корсет в продължение на няколко часа на ден може да изглежда като един добър начин да „отрежете“ част от мазнините около талията, но няма да отслабнете. По-скоро ще си докарате дискомфорт и може дори да увредите някои вътрешни органи.

Хранене през тръба

При тази „диета“ в носа се вкарва интубационна тръба, която е свързана с банка с течности. От нея вноса през хранопровода и директно в стомаха изтичат 800 калории на ден, с които се храните. Тръбичката и банката се носят постоянно, докато трае диетата.

Инжектиране на урина

Звучи лудо и наистина е такова, но много хора го правят. Инжектира се в тялото урина на бременна жена, с което тялото се лъже, че инжектираната е бременна. Това води до забързване на метаболизма и по-бързото изгаряне на калории.

Диета с лъжица

Целта на тази диета е да ядете само това, което може да се яде с лъжица. Целта е ограничаване на калориите и придържане към здравословни храни, като супи и кисели млека, но повечето хора просто хапват и пудинг, което не води до никъде.

Сайтове за анорексия

Крайно опасни и неморални, тези сайтове популяризират идеята за анорексичен живот на живот. Със строги диетични планове от 0 до 500 калории на ден, този вид на хранителни навици могат да бъдат не само вредни за здравето, но и да доведат до сърдечни пристъпи и увреждания на органите.

Гастрален пръстен

Това е оперативно лечение, което се прилага при хора с наднормено тегло. При операцията се слага гастрален ринг, чиято цел е рязкото намаляване на приема на храна, и съответно намаляване на количеството на консумираните калории. Това се прави обаче само под лекарско предписание и с наблюдение.

Памучна диета

Тази диета включва накисване на памучни топки във вода или сок, след което ги изяждате, като тялото си мисли, че сте яли. В действителност този памук може да събере в чревния тракт и да предизвика силна болка и дискомфорт.

Диета с тения

Трябва да сте луд да я направите, но е факт, че съществува. Хората, които спазвали тази диета, поглъщали тении от животни. Теорията е, че тениите достигали своята зрялост в червата и абсорбирали изядената храна. Заедно с диарията и повръщането, всеки може да отслабне, но и да си донесе много здравословни проблеми.

Клизма

Позната и като лимонова клизма, тази течна диета включва прием на коктейл от лимонов сок, кайенски пипер и кленов сироп. Целта е да изчистите организма от токсините.

Кръпка на езика

Да,  това е. На езика се слага малък пластир, което прави яденето на всяко твърдо нещо невъобразимо болезнено. Реално ще може да приемате само течности.

Фастинг

Това си е гладуване, като може да ядете само в един малък промеждутък на деня. В крайна сметка се предполага, че ще отслабнете, но може и да си докарате стомашни проблеми.

 

Източник: www.profit.bg

Върни се назад