052 624 114
бул. Княз Борис I, No 115 - Дворец на Културата и Спорта, вход 2

TIM Fitness

Нашият блог

На прага на лятото, как да се справим с целулита?
596
26 май 2019

Има различни начини за справяне с проблема и те работят комплексно.

Намаляването на количеството въглехидрати в храната, спортуването и масажите със специални кремове ще ви помогнат да се отървете от целулита, а първите резултати след цялостно лечение могат да се видят след няколко седмици, съобщават диетолози.

Има различни начини за справяне с целулита и те работят комплексно. На първо място това е спазването на диета. На второ - физическа активност, а на трето – масажите.

 

Първите резултати от комплексното лечение ще се появят след няколко седмици, докато спортът и диетата трябва да бъдат постоянни, а масажът да се извършва минимум два, три пъти седмично.

Антицелулитните кремове могат да помогнат, но само ако се използват постоянно по време на масажа. Няма да има резултат, ако само се мажем с крема и чакаме целулитът да изчезне.

 

Снимка: iStock

 

Ако човек не спортува и не спазва диета, тогава нищо няма да помогне.

Диетата трябва да елиминира въглехидратите, което ще намали теглото. Целулитът е натрупване на излишната мазнина в клетките, но може да се появи и при слаби хора, тъй като една от причините за появата му е хормонален дисбаланс.

По време на пубертета, бременността и менопаузата, поради променените хормонални нива, мастните натрупвания в проблемните зони могат да проличат най-много.

Целулитът е по-често срещан при жените, тъй като структурата на подкожната мазнина зависи от пола. При жените дяловете между мастните клетки са перпендикулярни на кожата, а при мъжете са под ъгъл, така че когато се увеличават, при жените кожата прилича на портокалова кора, а при мъжете няма забележими промени.

Според експерти е възможно целулитът да се победи напълно, но проблемът е, че след известно време, под въздействието на различни фактори, той може да се появи отново.

 

Източник:btvnovinite.bg

Прочети още...
10 доказани ползи от приема на Л-глутамин
343
22 май 2019
За стегнато тяло спазвайте диетата на Синди Кроуфорд
496
21 май 2019
Видове коремни преси и как се правят
450
14 май 2019
10 лесни начина да подсилите своя метаболизъм
472
13 май 2019
Изтегли документи:
Правила при посещение Декларация Лични данни Декларация Лица под 18год.