052 624 114
бул. Княз Борис I, No 115 - Дворец на Културата и Спорта, вход 2

TIM Fitness

Нашият блог

Съвети как да се справим с коремните мазнини
1619
12 юли 2019

Яденето на сладкиши, преработени меса и тестени изделия може и да прави чудеса за нашите вкусови рецептори, но води и до сериозни поражения на талията. За съжаление многобройни проучвания са доказали, че е почти невъзможно да се насочи загубата на мазнини към едно определено място на тялото.

Докато в проучване от 2007 г. е установено, че при мъжете е възможно да се постигне намаляване на коремните мазнини, при жените загубата на мазнини в корема намалява с нивото на общите телесните мазнини.

Всеки променя теглото си по различен начин поради генетиката и телосложението си. Въпреки това, ако човек успее да стопи част от мазнините си по здравословен и устойчив начин, коремчето ще започне да намалява независимо от гените.

 

1. Внимателно хранене

Отдавна установена истина е, че храненето без разсейването от екраните на телефона и компютрите може да помогне на хората да отслабнат. Точно обратното е при яденето, докато гледате телевизия. То води до напълняване, защото съзнанието е заето с нещата от екрана и хората почти забравят, че ядат. Скоро мозъкът им подава сигнали, че е отново гладен, въпреки че тялото вече няма нужда от енергия;

2. Яжте разтворими влакна

Авокадо, брюкселско зеле, къпини и ленени семена са отлични източници на разтворими фибри, които абсорбират водата в тялото и образуват гел, който помага за успокояване на храносмилането. Последните проучвания показват, че редовното хранене с този вид фибри помага при загуба на тегло, защото хората се засищат по-бързо. Проучвания показват, че с всеки 10 грама прието разтворимото влакно, което консумираме, коремната мазнина намалява с 3.7%;

3. Намалете стреса

Стресът кара надбъбречните жлези да произвеждат кортизол в тялото. Често наричан стресов хормон, той увеличава мастната тъкан, причинявайки повишаване на апетита, което води до задържане на мазнини в коремната област;

4. Избягвайте захарните напитки

Всеки знае, че безалкохолните газирани напитки и соковете не само са лоши за зъбите, но са и пагубни за талията ви. Изкуствено подсладените напитки карат организма да съхранява мазнините в черния дроб, което води до значително увеличаване на мастната тъкан.

Тъй като захарните храни се обработват по различен начин от захарните напитки, при течните калории има по-голяма вероятност да усетите и повишаване на апетита, което води до допълнителни калории и коремни мазнини.

 

Източник: https://ezine.bg

Прочети още...
ВСИЧКО ЗА L-КАРНИТИНА
1764
04 юли 2019
Време е за тренировка. Кога тя има най-голям ефект?
1479
21 юни 2019
Доколко добре познавате видовете захар?
1542
17 юни 2019
6 хормона, които са отговорни за вашето напълняване и натрупване на мазнини и как да се справим с тях
3147
17 юни 2019
Изтегли документи:
Правила при посещение Декларация Лични данни Декларация Лица под 18год.