Върни се назад

През лятотo салатите са най-предпочитаната храна. Те се приготвят лесно, не изискват сериозна термична обработка, а и са леки.

Освен това се считат за диетични, което ги прави много предпочитан избор от хората, които искат да живеят здравословно или просто се опитват да отслабнат.

Трябва да се има предвид обаче, че не всяка салата е диетична. Ако сложите в чинията си домати, рукола, Айсберг и други зелении, със сигурност салатата ви ще бъде нискокалорична и полезна.

Но добавите ли и някои други съставки, рискувате да превърнете своя лек специалитет в калорична бомба.

Представяме Ви кои продукти никога не бива да добавяте в салатата си. Избягвайте ги, ако наистина се стремите към здравословно хранене, а не просто отбиване на номера.

1. Царевица

Един от най-лесните начини да намалите приема на калории и въглехидрати е като просто спрете да добавяте царевица навсякъде.

2. Сметана

Сметаната също е калорична. Бъдете сигурни, че добавите ли към салатата си сметана, тя вече няма да е диетична и лека.

3. Крутони

Ако се опитвате да намалите приема на тестени изделия, никога не похапвайте салата с крутони. Това е същото като да похапнете 1-2 филии хляб.

4. Осолени ядки

Суровите ядки и семена са здравословно допълнение към салатите. Но печените ядки, в които е добавена и сол, вече са нещо съвсем различно. Те не са нито здравословни, нито диетични.

5. Бекон

Нима мислите, че салатата ви ще продължи да бъде диетична, като добавите мазен свински бекон към нея?

6. Майонезен сос

Майонезеният сос е тежък и вреден. По калоричност може да бие всички зелении, присъстващи в салатата ви.

7. Паста

Напоследък е много актуално да се приготвят салати с макарони и други видове паста. Но похапвайки тези тестени изделия, няма как да намалите въглехидратите в менюто си.

 

Източник: gotvach.bg

Върни се назад