052 624 114
бул. Княз Борис I, No 115 - Дворец на Културата и Спорта, вход 2

TIM Fitness

Във връзка със Заповед на Министъра на здравеопазването, за преустановяване провеждането на масови мероприятия, Спортен Център ТИМ няма да работи с клиенти до прекратяване на Извънредното положение. Ще възобновим нормалната си работа, след като бъде разрешено от официалните органи.

На всички активни към днешна дата карти ще бъде коригиран срокът на валидност. За допълнителна информация следете тук и страницата на залата във Facebook!

Масаж

Масажът е последователно дозирано механично дразнение, прилагано върху кожата на човешкото тяло, с биофизичен и физиологичен ефект. Той закалява организма, улеснява неговото физическо усъвършенстване, повишава работоспособността и допринася за по-бързото отстраняване на умората.

Предлаганите в Спортен Център ТИМ масажи са:

  • Класически масаж - класически европейски масаж, който се прилага с цел тонизиране или релаксиране на организма. Чрез него се разнасят продуктите на умората, засилва се имунната система, подобрява се кръвообращението в кожата, подкожието и мускулите, подобрява се дейността на нервната система.
  • Спортен масаж - този масаж има за цел по-бързото и пълноценно настъпване на тренираност у спортистите, поддържането и усъвършенстването на тази тренираност, както и бързото възстановяване на организма, чрез премахване продуктите на умора в мускулите. Масажът обхваща различни части от тялото или цялото тяло, в зависимост от упражняваната спортна дейност.
  • Релаксиращ масаж - посредством обработка на част от телесната повърхност се повлиява даден орган, свързан с нея, чрез нервната система. Прилагат се при заболявания на всички органи и системи. Имат изразено спазмолитично, болкоуспокояващо и регулиращо действие.
  • Антицелулитен масаж на проблемна зона - премахват се целулитните възли и се оформя силуета. Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж, е много важно засегнатите зони да се третират с качествени продукти. Те са или загряващи, или изстудяващи, а целта им е да проникнат добре през епидермиса и да въздействат на мастната клетка, като я освободят от съдържание.
    Времетраенето на процедурите зависи от възрастта и телесното тегло на клиента. Ако той е на средна възраст с добра обмяна на веществата и тежи около 50-60 kg, то тогава и 15 масажа биха били напълно достатъчни, за да се приведе фигурата в добър вид и то за дълго време. Ако обаче клиента е в зряла възраст или има някакво увреждане, нарушаващо обмяната на веществата, било то хормонален проблем или стрес и тежи над 65-70 kg, тогава 10-15 масажа няма да са достатъчни. В този случай трябват минимум 20-25 процедури, за да има осезаемо намаляване на обиколката.
  • Лечебен масаж - кинезитерапия при ортопедични и травматологични заболявания - включва изготвянето на индивидуална програма от масажни приоми, рехабилитационни похвати и лечебни упражнения, съгласувани със заболяването и състоянието на пациента.
  • Масаж на глава - прави се със затворени очи. Помага при умора на очите, главоболие, синузит, хрема, шум в ушите, безсъние и нервно напрежение. Правилният масаж на главата е истински катализатор на добро здраве. Редовният отпускащ масаж на кожата на главата има редица скрити достойнства - освен заздравяването на косата, той стимулира мускулите, отговарящи за тонуса на главата и влияе положително върху общото здравословно състояние. Кожата на главата трябва да се масажира, когато косата е суха, а средството за масаж, което се използва не трябва да се разтваря, за да се съхранят неговите полезни свойства.
  • Рефлекторен масаж - (стъпала + крака) Всеки орган има своя проекция по повърхността на ходилата. Този вид масаж се базира на презумцията, че болестите не са епизодична проява, а заболяване на организма като цяло. Чрез специални масажни движения по стъпалата и краката се оказва въздействие на проблемните зони в тялото.
  • Масаж на гръб/крака - частичен масаж, извършващ се в зони на тялото, където има проблеми, в зависимост от желанието на клиента - гръб или крайници. При днешния начин на живот повечето от нас прекарват по-голямата част от времето си седнали пред компютъра – без значение дали в офиса или у дома. Това превръща масажът на гърба в една от най-предпочитаните процедури.

 

Изтегли документи:
Правила при посещение Декларация Лични данни Декларация Лица под 18год.