Върни се назад
Коремните мазнини са едни от най-трудните за стопяване, но и най-лесно се натрупват. В желанието си да отслабнат в зоната около кръста, повечето хора се съсредоточават в правенето на упражнение именно в тази зона.
Истината е обаче, че това не работи, а свалянето на мазнините от корема изисква строга дисциплина, диета, кардио за изгаряне на мазнини и тренировки за цялото тяло.
 
 
Сред виновниците за коремните мазнини са безалкохолните напитки, диетите с ниско съдържание на мазнини, хранене с твърде малко въглехидрати, пренебрегване на силови тренировки и липса на сън, което води до увеличаване на теглото.
Ето кои са основните пречки за премахване на корема.
 
Не можете да устоите на газираните напитки
 
 
Плоският корем няма да бъде постигнат, ако са налице лоши хранителни навици. Всяка газирана напитка ви дърпа назад от целта за постигане на желаната фигура. Според проучване хората, които пият две или повече диетични напитки на ден, са с по-голям размер на талията от тези, които не пият.
 
Преработените храни са ви слабост
 
 
Всички преработени храни, особено тези, които са с високо съдържание на наситени мазнини и захар, трябва да се избягват, ако искате да свалите сантиметри от кръста.
Преработените храни имат много натрий, което води до задържане на течности, а наред с това съдържат и много трансмазнини.
 
Не сте намалили алкохола
 
 
Изследванията свързват потреблението на алкохол с по-голямата талия, защото когато пиете, черният дроб изгаря алкохола вместо мазнините. Отслабването зависи от много фактори, но между калории и калории има голяма разлика. Стремете се калориите от алкохол да бъдат не повече от 10% от дневния ви прием.
 
Не правите достатъчно кардио
 
Кардиото е необходимо, за да премахнете излишната мазнина около корема. За видими резултати трябва да правите между 6 и 8 седмици строги тренировки с висока интензивност, съчетаващи кардио и тежести.
 
Мислите, че коремните преси са достатъчни
 
Най-голямата грешка, която повечето хора правят, е да се съсредоточават върху коремните преси в очакване на резултати. Истината е, че само от тях няма полза, ако не бъдат съчетани с други упражнения, които натоварват цялото тяло.
 
Пренебрегвате силовите тренировки
 
Най-погрешните представи на хората са, че кардиото е по-важно от тренировките за сила. Благодарение на силовите тренировки ще засилите метаболизма си и ще добавите мускули. Затова те трябва да бъдат приоритет, колкото и кардиото.
 
Следвате диета с ниско съдържание на мазнини
 
Проучване установява, че хора, които са били на диета с ниско съдържание на въглехидрати, са загубили около 5 килограма повече от тези, които са били на диета с ниско съдържание на мазнини. Други проучвания показват, че диети, богати на мононенаситени мазнини, предотвратяват разпределянето на мастната тъкан в организма.Нисkомаслените диети могат да бъдат някои от най-лошите неща, които причинявате на тялото си. Затова яжте мононенаситени мастни киселини, идващи от ядки, авокадо, зехтин и риба. Около 20-35 процента от калориите, които приемате всеки ден, трябва да са от здравословни мазнини.
 
 
Страдате от хроничен стрес
 
Много хора, които са поставени под прекалено напрежение, се хранят повече, което може да доведе до промени в теглото. Излишните килограми, които хората получават под влияние на стреса, обикновено се съхраняват като коремна мазнина, защото адреналинът и кортизолът - хормонът на стреса, ви карат да търсите въглехидрати и мазнини
 
Не ядете достатъчно въглехидрати
 
Ако искате да губите мазнини в областта на корема или мазнини като цяло, трябва да направите колкото е възможно повече мускулни групи. Въглехидратите се съхраняват в мускулите и ако нямате достатъчно, те ще се разрушат. Въглехидратите са това, което мускулите използват за енергия. Между 45 и 65% от дневния прием на калории трябва да идва от здравословни въглехидрати.
 
Не ядете достатъчно протеин
 
Храните, които са богати на протеини, ви помагат да отслабнете, защото ви държат сити по-дълго време. Протеинът активира хормона, който кара нашия мозък да ни казва, че сме сити. Проучване установява, че затлъстели жени, които са следвали диета с около 30% протеини, 40% въглехидрати и 30% мазнини, са загубили значително повече мазнини, включително в зоната на корема.
 
 
Източник: www.profit.bg
Върни се назад